Dary od přírody 9 Magazín 9 Snězte ráno 1 lžičku skořice a sledujte, co se za 45 minut stane s vaším tělem

Snězte ráno 1 lžičku skořice a sledujte, co se za 45 minut stane s vaším tělem

Magazín | 0 komentářů

Skořice je sladké koření s překrásnou vůní a chutí, které se nejčastěji používá k dochucování nápojů a sladkých jídel.

Avšak kromě výborné chuti má i poměrně dlouhý seznam zdravotních přínosů. Skořice je také bohatá na vlákninu a obsahuje vysoký podíl důležitého minerálu draslíku.

Kromě toho patří mezi potraviny s nejvyšším podílem železa.

Podle mnohých vědců by měla být skořice kvůli svým nesčetným medicínským účinkům každodenní součástí vašeho jídelníčku.

Zdravotní účinky skořice

Pojďme se nyní podívat na hlavní zdravotní přínosy skořice, které zajistí pro vaše tělo:

1. Zlepší trávení a zmírní zažívací potíže.

2. Zreguluje hladinu vašeho krevního cukru.

3. Předejde tvorbě a dělení rakovinných buněk.

4. Zlepší cirkulaci krve, protože má protisrážlivé účinky.

5. Zlepší kognitivní funkce mozku a paměť. Je ideální pro lidi s neurodegenerativními onemocněními, jako jsou Alzheimerova nebo Parkinsonova choroba.

6. Zredukuje poškození tkání a podpoří v nich hojivé a regenerační procesy.

7. Předchází a léčí bakteriální i virální infekce.

8. Zmírňuje bolestivé symptomy způsobované artritidou a revmatem.

9. Zlepšuje funkce mnoha tělesných orgánů a předchází onemocněním srdce.

Jak konzumovat skořici

Nejlepším časem pro konzumaci skořice je hned ráno po probuzení. Je tomu tak proto, že mnohé její pozitivní účinky využijete právě během dne.

Velkou výhodou také je, že tyto účinky nastupují poměrně rychle, obvykle už po prvních 45 minutách od konzumace skořice.

Přidat si ji můžete do snídaně, například do cereálií s jogurtem.

Případně smíchejte 1 čajovou lžičku skořice s 1 až 2 čajovými lžičkami medu a tuto směs si pak natřete na chleba s máslem nebo přímo snězte.

Související článek: Diabetologové kroutí hlavou: Toto koření se ukazuje jako přírodní náhrada inzulínu

Pokud pijete ráno kávu, výborným způsobem její aromatizace je právě pomocí skořice. Pokud kávu nepijete, skvěle ochutí jakoukoliv ovocnou šťávu, džus nebo smoothie.

Jediné omezení je, že skořici by pro jistotu neměly konzumovat děti mladší 6 let a těhotné ženy.

Doporučuje se také konzumovat cejlonskou skořici, ne čínskou, protože cejlonská neobsahuje látku kumarin, který je při vyšších dávkách škodlivý pro vaše játra.

Zpracovala: Vylectese.cz

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..



Nejnovější příspěvky

Pin It on Pinterest

Share This