Dary od přírody 9 Magazín 9 Na tohle tonikum musíte mít žaludek, ale jinak je to silné antibiotikum!

Na tohle tonikum musíte mít žaludek, ale jinak je to silné antibiotikum!

Magazín | 0 komentářů

Lékařství ve středověku prakticky neexistovalo.

Lidé se tak raději obraceli na přírodní léčiva a nejspíše proto vznikl tento mocný přípravek.

Toto čistící tonikum působí podobně jako antibiotikum. Má silné antivirové a antimykotické účinky, posiluje krevní a lymfatický oběh ve všech částech těla, čistí krev a účinkuje dokonce i proti kvasinkám.

Ovšem chutný koktejl to zrovna není…

Jak si tonikum připravit?

Tonikum si jednoduše můžete připravit i doma. Budete vám k tomu stačit:

  • 700 ml jablečného octa
  • ¼ šálku jemně nasekaného česneku
  • ¼ šálku nadrobno nakrájená cibule
  • 2 čerstvé chilli papričky, té nejsilnější jakou dokážete sehnat
  • ¼ šálku strouhaného zázvoru
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 2 lžíce kurkumového prášku nebo 2 kusy kořene kurkumy

Postup:

  1. Smíchejte všechny přísady, kromě octa, a směs uložte do zavařovací sklenice s širokým hrdlem.
  2. Směs zalijte jablečným octem a sklenici naplňte až po okraj. Optimální poměr je, když dvě třetiny sklenice naplníte suchou směsí a zalijete octem až po okraj.
  3. Sklenici zavřete a dobře protřepejte.
  4. Uchovávejte sklenici v chladném a suchém místě a několikrát denně ji protřepávejte.
  5. Po 14 dnech kapalinu přelijte přes gázu do sklenice. Pořádně vymačkejte vylouhovanou tekutinu ze suché směsi, abyste získali co nejvíce léčivého tonika.

V průběhu přípravy, zejména při manipulaci s pálivými papričkami byste měli používat ochranné rukavice. Buďte opatrní, vůně tonika je velmi silná a může okamžitě podráždit nosní dutiny.

Jak tonikum užívat?

Pro posílení imunitního systému užívejte jednu polévkovou lžíci denně jako kloktadlo. Tonikum polykejte. Zvyšujte dávky každý den, až se dostanete na dávku o objemu likérové skleničky.

Tonikum má velmi výraznou, silnou, pikantní chuť, doporučujeme ho užívat spolu s plátkem pomeranče, citronu či limetky. Ředění s vodou by snížilo jeho účinky.

Nárazově, například při nemoci, lze užívat jednu polévkovou lžíci tonika 5-6 krát denně.

Neužívejte tonikum na lačný žaludek a ze začátku začněte klidně s malou lžičkou a dávky postupně zvyšujte. Tonikum je velmi silné, a pokud nebudete zvyklí, může způsobovat nevolnost nebo až dokonce zvracení.

Každá složka má svůj účel

Tajemství tonika spočívá v silné léčivé síle jeho jednotlivých složek:

  • Česnek je silné antibiotikum s širokou škálou zdravotních účinků. Na rozdíl od chemických antibiotik totiž nezabíjí „přátelské“ bakterie, jež vaše tělo potřebuje. Je silným antimykotikem a ničí jakékoli antigeny, patogeny a škodlivé mikroorganismy a choroboplodné zárodky.
  • Cibule je nejbližší příbuzný česneku. Mají podobné účinky v menší míře. Česnek i cibule obsahují látku s antibiotickými účinky alicin a společně tak vytvářejí silné duo.
  • Křen efektivně působí na dutiny a plíce. Uvolňuje dutiny, zlepšuje krevní oběh. Jedná se tedy o ta místa v lidském organismu, kde nachlazení a chřipka obvykle začínají.
  • Zázvor má silné protizánětlivé vlastnosti a výrazně povzbuzuje oběh krve.
  • Chilli papričky jsou nejsilnějším oběhovým stimulantem, díky čemuž celé tělo dokáže využívat jeho antibiotických vlastností.
  • Kurkuma není jen koření, nýbrž se pro svou schopnost léčit infekce a snižovat zánět využívá také jako přírodní lék. Blokuje rozvoj rakoviny a zabraňuje demenci. Také velmi prospívá těm, kteří zápasí s bolestí kloubů.
  • Jablečný ocet využíval hojné míře už i otec medicíny Hippokrates. Obsahuje pektin, což je polysacharid, který snižuje vysoký cholesterol a reguluje krevní tlak, dále dodává tělu vápník, draslík a betakaroten.

Toto tonikum nejspíše nebude vaším oblíbeným pitím, ale jeho účinky mu zkrátka upřít nemůžete.

Tak na zdraví a do dna!

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nejnovější příspěvky

Pin It on Pinterest