Dary od přírody 9 Magazín 9 Potvrzeno: S pečivem jíme čínské vlasy a oslí kopyta

Potvrzeno: S pečivem jíme čínské vlasy a oslí kopyta

Magazín | 0 komentářů

Zní to odporně, ale je to tak. Do vek, koblih i buchet se běžně přidává bílý prášek E 920, který se vyrábí z vlasů, chlupů, nehtů a kopyt. Nejčastěji pochází z Číny. (Foto: Pixabay)

Bílý prášek nese označení E 920, šikovní prodejci ho často maskují za na první pohled sympatičtější L-cystein. Ale jinak jde stále o jedno a totéž. Používání L-cysteinu posvětila loni v listopadu EU a běžně se přidává nejen do krmiva pro dobytek ale také do pečiva pro lidi.

„E 920 je součástí zlepšujících přípravků, které používáme i my při výrobě běžného pečiva,“ potvrdil portálu vitalia.cz kupříkladu zástupce společnosti Penam. „My ovšem používáme zásadně L-cystein syntetického původu,“ dodal.

Převážná většina L-cysteinu se přitom vyrábí v Číně rozpuštěním vlasů, kupříkladu z kadeřnictví, peří, oslích kopyt a prasečích štětin ve velkém množství koncentrované kyseliny chlorovodíkové.

Do pekařských výrobků se pak přidává proto, aby se uměle vytvořilo pružné a pevné těsto. Tahle pochoutka se vyskytuje například v těchto produktech:

zdroj: vitalia.cz

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..



Nejnovější příspěvky

Pin It on Pinterest

Share This