Dary od přírody 9 Magazín 9 12 000 lékařů žádá, aby bylo na sýrech uváděno stejné varování před rakovinou jako na cigaretách

12 000 lékařů žádá, aby bylo na sýrech uváděno stejné varování před rakovinou jako na cigaretách

Magazín | 0 komentářů

Co se učí lékaři na lékařské fakultě o výživě? Bohužel nic. Proč? Neboť výživa nepřináší zisk a léčit lidi stravou nebylo již od zrodu mainstreamového zdravotnického průmyslu považováno za možnost.

„Smutnou realitou je, že lékařská profese je kupována farmaceutickým průmyslem, i co se týče výuky a výzkumu. Akademické instituce této země se nechávají platit zástupci farmaceutického průmyslu. Podle mě je to nechutné.“ – Arnold Seymour Relman.

Věci se však naštěstí mění a mění se rychle. Mnoho lidí bere své vzdělávání o výživě do vlastních rukou a o síle výživy se vzdělává i mnoho lékařů prostřednictvím řady studií a klinických důkazů, které jsou k dispozici.

Jedním z nejnovějších příkladů toho, jak se vzdělávají lékaři, pochází od Lékařského výboru pro zodpovědnou medicínu (PCRM), který nedávno předložil občanskou petici Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) za změnu označení sýra tak, aby obsahoval varování před rakovinou.

Proč označovat sýry stejně jako cigarety?

Neboť na základě výzkumu, sýr a mléčné výrobky od jiného zvířete pro nás nejsou dobré, ale značně špatné. Této skutečnosti bude mít mnoho lidí problém uvěřit, neboť šlo dlouho o jednu ze stabilních potravinových skupin.

Je však načase, abychom si začali uvědomovat, že „vzdělávání o výživě“, se kterým vyrůstáme, je produktem velkých potravinářských společností a marketingu. Není však podepřeno žádnou vědou a stále více lidí si začíná být vědomo toho, jak to ve skutečnosti celé je.

V petici se píše:

Mléčný sýr obsahuje reprodukční hormony, které mohou zvyšovat úmrtnost na rakovinu prsu (tuto větu žádají uvádět na produktech z mléčného sýra).

Mléčné výrobky, jako jsou sýry, se spojují se zvýšeným rizikem rakoviny prsu. Jedněmi z důvodů zvýšeného rizika rakoviny mohou být složky mléčných výrobků, jakými jsou inzulínu podobný růstový faktor (IGF-1) a další růstové hormony.

Aby se zajistilo, že lidé chápou potenciální výrazná rizika a z nich vyplývající dlouhodobé náklady při konzumaci mléčných sýrových výrobků, měly by úřady zajistit, aby byl výše uvedený oznam viditelně umístěn na obalech a štítcích všech mléčných sýrových produktů.

Pro mě je zajímavé, že se zmiňují o růstovém hormonu IGF-1.

Studie z roku 2015 zveřejněná v časopise Cell Metabolism je jednou z mnoha, které upozorňují:

U myší a lidí s nedostatkem receptoru růstového hormonu/IGF-1 se projevuje výrazný pokles onemocnění souvisejících s věkem. Jelikož snížený příjem bílkovin snižuje aktivitu receptoru růstového hormonu IGF-1, zkoumali jsme souvislosti mezi příjmem bílkovin a úmrtností.

Respondenti (n = 6,381) ve věku 50-65 let udávající vysoký příjem bílkovin vykazovali během 18letého následujícího období 75% nárůst celkové úmrtnosti a čtyřnásobný nárůst úmrtnosti na rakovinu a cukrovku.

Rostlinné versus živočišné bílkoviny

Uvedené souvislosti byly odstraněny nebo zmírněny, když šlo o zdroj bílkovin rostlinného původu.

Výše zmíněnou studii potvrzuje mnoho dalších výzkumů prokazujících, že bílkoviny živočišného původu prudce zvyšují množství růstového hormonu IFG-1, což v dlouhodobém měřítku vede k celé řadě onemocnění, včetně rakoviny.

Zajímavé je, že u rostlinných bílkovin, jako poukazuje studie, byly tyto souvislosti „odstraněny nebo zmírněny, když šlo o zdroj bílkovin rostlinného původu“.

Ukázalo se, že riziko mnoha s věkem souvisejících onemocnění, jako jsou Parkinsonova a Alzheimerova choroba, může snížit, nebo dokonce zvrátit hladovka.

Bylo prokázáno, že hladovka regeneruje kmenové buňky a zpomaluje proces stárnutí, do značné míry díky skutečnosti, že hladovka snižuje hladiny růstového hormonu IGF-1.

Nedávná studie provedená vědci v Kalifornii a ve Francii zjistila, že bílkoviny z masa mají souvislost s výrazně zvýšeným rizikem onemocnění srdce, zatímco bílkoviny z ořechů a semínek jsou pro lidské srdce prospěšné.

Studie má název „Modely příjmu rostlinných a živočišných bílkovin mají silnou souvislost s kardiovaskulární mortalitou: adventistická zdravotní studie – statistická skupina 2“.

Šlo o společný projekt výzkumníků ze Školy veřejného zdravotnictví a Univerzity v Loma Linde v Kalifornii a francouzských AgroParisTech a Institut National de la Recherche Agronomique v Paříži.

Tato studie byla zveřejněna v časopise International Journal of Epidemiology.

Výzkumníci zjistili, že lidé, kteří konzumovali velké množství bílkovin z masa, což je u mnoha lidí každodenní normou, představovali část lidské populace, která zaznamenala 60% nárůst kardiovaskulárních onemocnění, zatímco lidé, kteří konzumovali velké množství bílkovin z ořechů a semínek, ve skutečnosti zaznamenali 40% pokles kardiovaskulárních onemocnění.

Mléčné výrobky „spouštějí rakovinu“

Autor „Čínské studie“, Dr. Colin Campbell, zjistil, že živočišný mléčný protein (kasein) může urychlovat a „spouštět“ rakovinu, zatímco rostlinný protein má opačný účinek.

„V počátcích své kariéry jsem dělal pouze to, co by doporučovala tradiční věda. Pozoroval jsem, že strava bohatší na živočišné bílkoviny na Filipínách zřejmě souvisí s rakovinou jater. 

Když se k tomu přidala pozoruhodná zpráva z Indie dokazující, že kasein podávaný pokusným myším v obvyklých množstvích dramaticky přispívá k rakovině jater, podnítilo mě to k mé 27 let trvající studii s názvem Čínský projekt o tom, jak tento efekt funguje.

Provedli jsme desítky experimentů, abychom zjistili, zda je to pravda, nebo ne, a jak to funguje.“ – Dr. Colin Campbell (Čínská studie)

Campbell je americký biochemik, který se specializuje na vliv stravy na dlouhodobé zdraví. Je emeritním profesorem nutriční biochemie na Cornell University, má titul PhD. v oblasti výživy, biochemie a mikrobiologie.

Vědci jako Campbell a jejich práce jsou ve světě medicínského vzdělávání a akademické obce, který výživu téměř úplně ignoruje, moc důležití.

Kasein je nepochybně nejvýznamnější chemický karcinogen, jaký byl kdy zjištěn.

Campbell nezůstal jen při vzájemných souvislostech a díky experimentům na zvířatech zjistil, že kasein ve skutečnosti „spouští“ rakovinu.

Když byla zvířata krmena stravou bohatou na kasein, počet případů rakoviny dramaticky rostl. Ještě zajímavější bylo, když se rozhodli udělat srovnání s rostlinnými bílkovinami.

„Díky tomu jsme se naučili, že rakovinu dokážeme vyvolat a také zastavit. Vyvolat ji můžeme zvýšením konzumace kaseinu, zastavit ji můžeme jeho sníženou konzumací nebo nahrazením rostlinnými bílkovinami.

Bylo opravdu vzrušující, že jsme pomocí stravy dokázali vyvolat a zároveň zastavit rakovinu. Vlastně to bylo dost děsivé.“ – Campbell

Ponaučení

Jsme jediný živočišný druh na této planetě, který po odstavení mláďat konzumuje mléko jiného zvířete. Snížení aktivity laktázy (enzymu trávicího mléčný cukr laktózu) po skončení kojení je geneticky naprogramovaná událost.

Přibližně 75 % světové populace má z nějakého důvodu intoleranci na laktózu, protože je to zcela přirozené. Nejsme stavěni k tomu, abychom pili mléko jiného zvířete, a pro to, abychom ho dokázali strávit, jsme si museli vyvinout gen.

Statistiky se u jednotlivých ras a zemí liší, ale celkově ukazují, že se to týká abnormálního množství jedinců. V některých asijských zemích má intoleranci na laktózu až 90 % populace.

Zdá se, že o tom, že mléko a mléčné výrobky jsou potřebné a zdravé, nás přesvědčily velké potravinářské společnosti.

Proteiny a vápník (oba přítomné i ve velkém množství rostlinných zdrojů) využily jako nástroje hromadného marketingu ke přinucení populace konzumovat mléčné výrobky, aby dosahovaly velkých zisků, a to vše na úkor zdraví lidských bytostí.

Toto je jen jeden z mnoha příkladů toho, jak se manipuluje vnímání veřejnosti.

Zdroj: collective-evolution.com

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nejnovější příspěvky

Pin It on Pinterest