Dary od přírody

Na každou nemoc vyrostla bylina

Tato chutná polévka vás ochrání před cukrovkou, alergiemi i rakovinou

Zima je možná i vaším oblíbeným ročním obdobím, protože se s ní spojuje sníh, prázdniny, lyžovačky, horké čaje (s rumem) či jiné symboly této sezóny.

Nicméně je to také období, kdy se u lidí vytváří nedostatek vitamínu D a také existuje zvýšené riziko chřipek, případně dalších infekčních onemocnění, jako jsou rýma či nachlazení.

Dnes vám ukážeme recept na jednu chutnou polévku, která posílí vaši imunitu, dodá vašemu tělu množství antioxidantů a dalších prospěšných látek.

Navíc kromě zmíněných infekčních chorob vás ochrání i před cukrovkou, Alzheimerovou chorobou či rakovinou. Stačí, že ji budete konzumovat alespoň jednou za 1 až 2 týdny.

Za své účinky vděčí více svým složkám se silnými protizánětlivými účinky. Záněty jsou totiž primární příčinou mnoha chronických a civilizačních onemocnění.

Nemoci, kterým polévka předchází

Konzumace této léčivé polévky vám pomáhá předcházet celé paletě onemocnění. Kromě již výše zmíněných chorob jsou to i:

  • alergie
  • bronchitida
  • astma
  • deprese, úzkost
  • pocit únavy
  • psoriáza
  • obezita
  • metabolické poruchy
  • Alzheimerova choroba
  • roztroušená skleróza

Úloha stresu při zánětech

Poslední výzkumy ukazují, že jednou z hlavních příčin snížené imunity a zánětů je stres.

Každý z nás se potýká s určitou úrovní stresu, úzkosti a hektičnosti ve svém životě. Naše polévka však obsahuje složky, které se ukázaly jako účinné přírodní prostředky na snižování stresu a nervového vypětí.

Působí tak na vaše tělo komplexně – dodává mu antioxidanty, nutriční látky (vitamíny a minerály), fytonutrienty, látky potlačující záněty a také substance, které snižují stres a podporují nervovou soustavu.

Ačkoliv se na první pohled zdá, že jde pouze o obyčejnou polévku, ve skutečnosti má mnohem blíže k léku než k tradičnímu jídlu.

Pojďme se nyní už ale blíže podívat na to, jak si ji připravit.

Ingredience

Na její přípravu budete potřebovat následující suroviny:

  • 1 čajová lžička kurkumy v prášku
  • 3 dcl kokosového mléka
  • 2 pokrájená jablka
  • 400 ml červené čočky
  • 1 čajová lžička kokosového oleje
  • 1 najemno nakrájená cibule
  • 1 a 1/2 čajové lžičky skořice
  • 2 až 3 sklenice vody
  • špetka černého pepře
  • sůl 10 g

Příprava

Postupujte následovně:

1. Na začátek omyjte čočku ve studené vodě.

2. V hrnci rozpusťte kokosový olej a dozlatova na něm osmažte cibuli, dokud nezměkne.

3. Pak přidejte kurkumu, pepř, sůl a jablka. Povařte asi 2 minuty za neustálého míchání.

4. Následně vložte do hrnce i čočku a zalijte to vodou. Polévku přiveďte do varu, přikryjte pokličkou a na mírném ohni povařte 15 minut.

5. Nakonec přidejte kokosové mléko a skořici a pokračujte ve vaření na slabém plynu, dokud čočka nezměkne.

Podle potřeby přilijte vodu, v závislosti na tom, zda máte rádi polévku raději řidší nebo hustší.

Užívání

Polévku podávejte teplou, ale ne vařící. Okrášlit si ji můžete mletými dýňovými semínky nebo strouhaným kokosem.

Můžete ji konzumovat tak často, jak chcete. Pro co nejlepší výsledek na prevenci onemocnění je dobré si ji dát alespoň jednou týdně.

Přejeme vám dobrou chuť a také pevné a hlavně trvalé zdraví!

Zpracovala: Vylectese.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Copyright © 2019 Dary od přírody | Newsphere by AF themes.

Dary od Přírody

Dejte prosím stránce like, děkujeme.