Vědci na celém světě pracují dnem i nocí nad tím, aby objevili nějaký druh byliny, koření, ovoce či zeleniny, který by dokázal spolehlivě usmrtit rakovinné buňky.
Nový výzkum provedený na Oddělení chemie a biochemie při Windsorské univerzitě v Kanadě objevil něco úžasného.
Zjistili, že jedna běžná rostlinka, která se vyskytuje téměř všude na světě, dokáže silně ovlivnit smrtící rakovinné buňky.
Pampeliška a rakovina
Pampeliška je vskutku zajímavá rostlinka s překvapujícími schopnostmi.
Má diuretické účinky, stimuluje sekreci žluče, čistí játra, pomáhá s alergiemi, a dokonce snižuje vysokou hladinu cholesterolu v krvi.
Je bohatá na různé vitamíny a minerály, jako například vitamín C, B6, B1 (tiamin), B2 (riboflavin) a také železo, vápník, draslík, hořčík a kyselinu listovou.
Při pokusech na rakovinných buněčných kulturách vědci objevili, že látky obsažené v pampelišce je usmrtily za neuvěřitelných 48 hodin.
V současnosti se chystá klinická studie, která bude zkoumat účinek kořene pampelišky na 30 pacientech v převážně posledním stádiu leukémie a s různými druhy lymfomů.
Zkušenost muže, který měl brzy umřít, ale dožil se vysokého věku
John di Carlo, 72letý pacient, podstoupil intenzivní a extrémně agresivní chemoterapii. Po 3 letech neúspěšné léčby ho však lékaři poslali domů umřít.
Měl si tam v klidu užít poslední dny svého života.
Tehdy se na doporučení lidového léčitele rozhodl vyzkoušet jako svou poslední možnost čaj z kořene pampelišky.
K jeho překvapení došlo po 4 měsících této kúry k úplnému ústupu rakoviny.
Jak zpracovat a vysušit pampeliškové kořeny
Pampeliškový kořen můžete použít čerstvý nebo sušený. Čerstvého je však do čaje vhodné použít o něco víc, protože má větší objem než ten sušený.
Před vysušením je třeba kořen očistit a pokrájet na tenké, stejně tlusté proužky.
Následně kořen rozprostřete na papír nebo jiný rovný povrch a vystavte na suché místo s dobrou ventilací a přívodem vzduchu.
Sušení trvá od 7 do 14 dní. Čas, kdy je možné sušení ukončit, odhadnete podle toho, že kořínky budou křehké.
Vysušené kořínky přemístíme do skleněných, dobře uzavíratelných nádob, kde je můžeme skladovat přibližně jeden rok.
Užívání
Před přípravou čaje je vhodné sušený pampeliškový kořen umlít v mlýnku na kávu nebo koření, aby se zlepšilo a zefektivnilo jeho vyluhování.
Následně zalijte 1 až 2 čajové lžičky prášku kořene 2,5 dl vařící vody a nechte 20 minut vyluhovat.
Potom čaj sceďte a vypijte. Není ho třeba ani doslazovat, protože má příjemnou mírně nahořklou chuť.
Užívejte pravidelně 2 až 3 sklenice denně až do zlepšení zdravotního stavu.
Zpracovala: Vylectese.cz
0 komentářů