Čína posunula zpracované potraviny na zcela jinou úroveň tím, že začala vyrábět rýži z plastu. Určité továrny na výrobu rýže v Číně ji vyrábějí ze syntetických materiálů (většinou z plastů).
Dělají to, protože je to neuvěřitelně levný způsob, jak si vydělají peníze od nic netušících hladových lidí.
Toxická syntetická rýže se vyrábí ze sladkých brambor, brambor a syntetické pryskyřice (plastu). Výsledek vypadá a chutná jako skutečná rýže a s přidáním rýžové aroma se podobá rýži značky „Wuchang“.
Může oklamat vaše chuťové pohárky, ale vaše tělo nerozezná rozdíl.
Ve skutečnosti je tato rýže neuvěřitelně toxická. Podle jednoho čínského úředníka se konzumace 3 misek této „umělé“ rýže podobá tomu, že byste snědli igelitový sáček.
Tato rýže zatím nepronikla do potravin na americkém trhu, ale byla nalezena v několika zemích mimo Číny.
Pokud přemýšlíte nad rizikem, že by vaše rýže mohla pocházet z Číny, nebo se chystáte do zámoří, zkuste tyto triky, abyste se ujistili, že jíte skutečnou rýži, a ne nějakou syntetickou alternativu.
1. Podívejte se, zda vaše rýže ve sklenici vody plave na povrchu nebo klesá na dno
Zamíchejte 1 polévkovou lžíci rýže ve sklenici vody a sledujte.
V případě, že rýže klesá ke dnu, pravděpodobně je důvěryhodná. Pokud plave na povrchu, pravděpodobně jde o plast.
2. Hledejte zvláštní vrstvu usazeniny, když se rýže vaří
Pokud si při vaření rýže všimnete na povrchu kalnou vrstvu usazeniny, měli byste pochybovat o její kvalitě.
3. Zkuste test na houby
Uvařte ve vodě hrnek rýže a položte ji do nádobky.
Nechte ji odpočívat několik dní. Pokud si všimnete, že se na ní tvoří plíseň, pak jde o skutečnou rýži.
Pokud se za ten čas plíseň na jejím povrchu nevytvoří, jde o plastovou rýži.
Pokud se chcete dozvědět více o výrobě této plastové rýže, podívejte se na video výše (v angličtině).
Zdroj: Badatel.net
0 komentářů