Americký lékař Richard Schulze nedávno představil recept na nejefektivnější přírodní antibiotikum schopné vyléčit téměř všechny infekční, ale i mnohá jiná onemocnění.
Jde tinkturu, která je podobně jako i ostatní tinktury, velmi účinnou přírodní medicínou, protože zachovává všechny hojivé vlastnosti rostlin.
Používejte ji však s rozvahou, neboť jde skutečně o poměrně silný a koncentrovaný prostředek.
Ingredience
Chcete-li, aby byla tato tinktura co nejúčinnější, použijte na její výrobu co možná nejčistší suroviny v bio kvalitě. Pokud takové neseženete, postačí i běžné, jaké naleznete v obchodě.
Budete potřebovat následující:
- nepasterizovaný jablečný ocet
- čerstvé chilli papričky nebo feferonky (nejpálivější, jaké seženete)
- červenou cibuli
- česnek
- křen
- čerstvý kořen zázvoru
Ingredience nemají přesně stanovený poměr, recept je možné upravovat podle potřeby tak, jakou příchuť chcete dosáhnout.
Začít můžete se stejným podílem každé složky a později při druhé výrobě jejich poměr upravit.
Postup přípravy
1. Nejprve najemno nakrájejte všechny suroviny.
2. Potom je umístěte do větší skleněné nádoby a zalijte jablečným octem tak, aby hladina byla alespoň 7 až 8 cm nad všemi ostatními surovinami.
3. Nádobu uzavřete a zatřeste s ní.
4. Následně ji umístěte na tmavé místo a nechte odstát 2 až 6 týdnů. Čím déle to necháte stát, tím silnější elixír vyrobíte.
5. Občas v průběhu louhování nádobou zatřeste, aby se její složky lépe promíchaly.
6. Po dolouhovaní tinkturu sceďte za pomoci gázy nebo nerezové nálevky se sítkem a tuhou hmotu ještě promačkejte, abyste z ní dostali ven všechnu tekutinu.
7. Na závěr tinkturu rozlijte do menších skleněných nádob, nejlépe tmavé barvy, abyste ji ochránili před slunečními paprsky.
8. Hotovou tinkturu uskladňujte na tmavém a chladném místě (nemusí být chladnička).
Užívání
Tinkturu můžete užívat jako lék na různé zdravotní potíže a také na posílení imunity či zlepšení trávení. Konzumovat se může také pravidelně na denní bázi.
Nejjednodušší způsob je rozmíchat 1 až 2 čajové lžičky ve sklenici vody a tu pak vypít. Na zlepšení chuti můžete do vody přidat i trochu medu.
Nezapomínejte, že během užívání tinktury je třeba přijímat dostatek tekutin, nejlépe čisté vody.
Na prevenci stačí užít jednu sklenici vody s 1 až 2 čajovými lžičkami tinktury denně.
Pokud však chcete vyléčit nějaký zdravotní problém, užívejte 5 až 6 sklenic směsi vody a tinktury denně (čili maximálně 12 čajových lžiček tinktury za den).
Závěr
Toto úžasné přírodní tonikum neobsahuje žádné toxiny a poskytuje mnohé zdravotní přínosy.
Mezi nejvýznamnější z nich patří:
- posilování imunity
- potentní antibiotikum díky vysokému obsahu kyseliny octové, kapsaicinu (čili), alicinu (česnek) a gingerosolom (zázvor)
- regulace překyselení těla
- silné antivirální a antimykotické vlastnosti díky kyselině jablečné
- podpora metabolismu a produkce tělesné energie
- posilování mentálních a svalových funkcí těla
- předcházení a léčba civilizačních onemocnění (nemoci srdce, rakovina, Alzheimerova choroba, cukrovka a další)
Navíc, pokud se vám podaří sehnat skutečně nepasterizovaný a nefiltrovaný jablečný ocet, bude mít tato tinktura i výborný vliv na celý váš trávicí systém.
0 komentářů