Dary od přírody 9 Afrodiziaka 9 Guajak posvátný – (Guajacum sanctum , Gvajak dřevo, Lignum sanctum)

Guajak posvátný – (Guajacum sanctum , Gvajak dřevo, Lignum sanctum)

Afrodiziaka, Vykuřovadla | 0 komentářů

guajakGuajak patří mezi nejtvrdší dřeva. Obsahuje více než 20% aromatické pryskyřice, která se získávala vyvařením ve vodě k léčbě otrav jedy a k podpoře látkové výměny, protože vykazuje silné močopudné a potopudné účinky. Guajak je znám též jako afrodisiakum. Tvrdost dřeva se údajně přenáší na jisté tělesné partie. Povařen v rumu se užíval jako kloktadlo při zánětech jícnu a krku.

V Jižní Americe se dodnes užívá jako vykuřovadlo. Guajakové dřevo se vyznačuje příjemnou, teplou, kořenou vůní, která povzbuzuje a rozveseluje.V minulosti se využívala jako antisyfilitikum a k povzbuzení látkové výměny. Dnes má využití zejména při výrobě parfémů.

Botanický popis rostliny

Guajak posvátný je strom patřící do čeledi kacibovitých. Guajak je stálezelený strom, který kvete po celý rok a nachází se v tropických deštných oblastech při pobřežích. Dorůstá do výšky 10 metrů a jeho dřevo je považováno za jedno z nejtvrdších. Jako jedno z mála neplave, když se položí na hladinu vody. Guajak má sudozpeřené listy, které rostou po dvou až třech párech. Květenství je koncové vrcholičnaté s modrofialovými drobnými kvítky. Guajak posvátný je rozšířen převážně na Floridě, ve Střední a Jižní Americe a dále také v Karibské oblasti.

Použití guajaku jako afrodisiakaGuaiacum sanctum

Z guajaku posvátného se používá jeho tvrdé dřevo, ze kterého se získává pryskyřice. Sbírá se také kůra. Z kůry a kousků dřeva se vaří odvar, do kterého se uvolní potřebné látky. Další možností je také vykuřování.

Vykuřování je vhodné, chcete-li vyvolat milostné kouzlo, pro posílení a podpoření erotických nálad, láskyplné atmosféry. Stejně tak ji můžeme použít v těžkých situacích, při únavě a vyčerpanosti, stavech sklíčenosti, neboť guajak Vás posílí, povzbudí a rozveselí. Vůně pryskyřice je ušlechtilejší a jemnější než dřeva, je kořenitá, zeleně pryskyřičná a má intenzivnější účinky.

Dávkování

Dávkování guajaku posvátného není nijak omezeno, ale neměl by se požívat ve vysokých dávkách.

Afrodiziakální účinky guajaku

Guajakové dřevo je velmi tvrdé, přičemž tato jeho vlastnost by se měla přenést také na mužský penis. Někdy se mu také říká „francouzské dřevo“, protože se používal na léčení syfilisu („francouzské nemoci“). Guajak posvátný je afrodiziakum vhodné především pro muže.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nejnovější příspěvky

Pin It on Pinterest