10 potravin, které pročistí vaše cévy zcela přírodním způsobem

Existuje několik obzvláště prospěšných potravin pro zprůchodňování a čištění cév od nánosů cholesterolu a tuků.

Pročišťováním krevních cév tak účinně zabráníte vzniku arteriosklerózy. Jde o vážné onemocnění, které může vést k selhání srdce, infarktu či mozkové mrtvici.

Ryby

Jak zjistila studia na Univerzitě v Southamptonu, ryby a obzvláště tuňák a losos, jsou vysoce účinné při předcházení ucpávání cév díky svému obsahu omega 3 mastných kyselin.

Tyto látky brání oxidaci cholesterolu, ukládání nánosů v cévách a tvorbě krevních sraženin.

Špenát

Špenát je velmi bohatý na kyselinu listovou a draslík. Tyto dvě látky jsou extrémně nápomocné při předcházení vysokého krevního tlaku.

Kromě toho, špenát zabraňuje tvorbě nadměrného cholesterolu a chrání před srdečním selháním v dlouhodobém horizontu.

Je také bohatý na lutein – látku, která chrání před věkem podmíněnou makulární degenerací očí.

Česnek

Zdravotní účinky česneku při předcházení více druhů onemocnění, zejména vysokého krevního tlaku a nemocí srdce, jsou známé už dávno.

Několik studií v současnosti potvrdily, že česnek je prospěšný především proti kornatění tepen (ukládání vápníku).

Brusinková šťáva

Na pročištění arterií od nánosů a cholesterolu stačí vypít jen 3 sklenice brusinkové šťávy za týden.

Jedinečné léčebné účinky brusinek pocházejí z jejich vlastnosti zvyšovat schopnost buněk absorbovat a spalovat tuk na produkci energie.

Spalováním tuku v buňkách předchází jeho ukládání v cévách.

Olivový olej

Vynikající účinky olivového oleje v souvislosti s prevencí cholesterolu byly potvrzeny několika studiemi.

To, co tento olej dělá obzvláště přínosným, je jeho vysoký obsah mononenasycených kyselin, které dokáží vyčistit arterie od nahromaděného špatného LDL cholesterolu.

Rajčata

Rajčata mají v sobě velké množství lykopenu. Ten je podle jedné korejské studie speciálně vhodný pro předcházení hrubnutí a tuhnutí artérií.

Jiné studie potvrdily, že ženy, které pravidelně konzumovaly rajčata jsou méně náchylné na kardiovaskulární onemocnění.

Ovesné vločky

Ovesné vločky obsahují vlákninu, která brání tvorbě cholesterolu.

Podle studií, 1 a půl až 2 sklenice (300 až 400 ml) vloček denně dokáže snížit hladinu cholesterolu v krvi až o 20%.

Toto číslo může znamenat rozdíl mezi užíváním a neužíváním léků na cholesterol, které mívají mnoho nebezpečných vedlejších účinků.

Granátové jablko

Granátové jablko je extra bohaté na antioxidanty. Jde o jedno z nejlepších ovoci na předcházení kornatění tepen.

Omezováním množství cholesterolu v krvi snižuje poškození cév a předchází procesu aterosklerózy.

Kiwi a ananasový meloun

Důkladně pročistit arterie dokážete i tím, když budete konzumovat 200 gramů ananasového melounu a kiwi denně.

Tyto druhy ovoce jsou bohaté na antioxidanty, které mají extrémní přínos na snižování hladiny špatného LDL cholesterolu v krvi.

Hrozny

Hrozny obsahuje bioflavonoidy, resveratrol a kvercetin bránící oxidaci cholesterolu. Tím se efektivně snižuje ukládání nánosů na stěnách krevních cév.

Hrozny také snižuje riziko onemocnění srdce a riziko tvorby krevních sraženin.

Zpracovala: Vylectese.cz

Štítky , .Záložka pro permanentní odkaz.
   

Sledujte nás na Facebooku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *